★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Stjärntecken

Kräftans period 21 juni - 22 juli

Kräftans period 21 juni - 22 juli

Kräftans period sträcker sig vanligtvis mellan 21 juni - 22 juli. Det är ett av zodiakens vattenelement och dess ledord är intuition, känslor och flow. De som är födda i kräftans tecken är oftast sentimentala, familjekära och väldigt hemmakära. 

Kräftans härskande himlakropp är, naturligtvis, månen! Det är den drömmigaste och mest stämningsfulla av alla planeter och himlakroppar. Månen i sig står för känslor, instinkter och våra relationer.

Fokusera på detta under kräftans period:

★ Dina närmsta relationer
Behöver nödvändigtvis inte vara familj, utan vem du än känner en stark samhörighet med och som får dig att känna dig helt trygg och tillfreds med den du är. Lägg fokus på att vårda och bli vårdad i dina relationer.

★ Ta hand om ditt space
Kräftan älskar sitt hem, det är dess trygga boning. Mys och bekvämlighet är ledorden. Lägg lite tid på att göra det lite extra stämningsfullt hemma eller på kontoret. Kanske räcker det att flytta om eller städa ut.

★ Välkomna det nya
Kräftans period startar under sommarsolståndet - det vill säga sommarens första dag! Det här för med sig ett skifte i energierna vilket gör att det är en utmärkt tid för att göra dig av med gammalt och sätta sikte mot nya mål!

★ Lyssna till din intuition
Kräftans intuitiva energi kan föra med sig mediala förmågor. Var uppmärksam på magkänslan, tankar och insikter du får när du är i olika situationer. Kanske blir du extra medveten om livets synkroniciteter och tecken.

Baksidan av kräftans period, låt inte…

Känslorna ta kontrollen över dig!
Den här perioden kan föra med sig känslor i överflöd, både bra och mindre bra. Även om det är modigt och sårbart att vara i kontakt med sina känslor kan det ibland gå överstyr - var medveten om hur du reagerar och agerar och låt inte känslorna vara de enda som styr ditt roder.

 Här hittar du våra stjärntecken-kit, perfekt för dig som är Kräfta eller för dig som vill få kontakt med Kräftans energi!

Fler kristaller att ta hjälp av under kräftans period: 

☾ Månsten
Förknippas ofta med den känsliga och intuitiva kräftan. Den lär hjälpa dig att komma i kontakt med din intuition, ge beskydd under resor och balansera kropp i synk med månens faser.

☾ Opal
Lär öka kreativiteten och få dig i kontakt med ditt högre jag. Det är en förvandlingssten - eftersom den lyfter fram frågor som du kan ha begravt djupt inom dig vilket gör att du kan omvandla dold negativ energi till positiv energi.

☾ Selenit
Eftersom den förknippas med månen som ju är kräftans styrande himlakropp! Den lär hjälpa dig att höja din energi och stärka intuitionen, perfekt för kräftor eller den som vill komma i kontakt med kräftans energi.

Vill du lära dig mer?

Miniguide om månfaserna: läs mer här

Vilka kristaller passar för varje zodiak? läs om varje stjärntecken här 

Lite kort om nymåne & fullmåne ☾

Nymånen kännetecknas av: nystart & nya intentioner.
Det är den första månfasen och den kan ses som en blank canvas eller som ett oskrivet blad. Månen syns inte på natthimlen och man kan likna det vid att vi nu planterar våra drömfrön (intentioner) i den mörka jorden så att de kan gro tillsammans med måncykeln.

Att göra vid nymånen:
Gå inåt och reflektera över vilka områden i ditt liv du är tillfreds med och vilka som du skulle vilja utveckla. Härifrån sätter du dina nya intentioner och börjar manifestera det du vill kalla in mer av.

Fullmånen kännetecknas av: fullbordan & firande
Den här fasen är kulminationen av en cykel och den förstärker allt du har arbetat med under måncykeln fram till nu.

Att göra vid fullmånen:
Klappa dig själv på axeln och fira allt du åstadkommit. Skriv en tacksamhetslista eller ge dig själv tid att göra något som du älskar. Det här är dessutom en tid då du kan hedra det som finns inom dig och släppa taget om det som du inte vill ta med dig framåt.

Om Zodiaken:

Inom området astrologi är zodiaken en uppdelning av solens, månens och de olika planeternas banor över stjärnhimlen. Stjärnhimlen delas in i tolv stjärntecken och dessa är: Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna.

Happy Pisces season! / Team Kristallakademin 

Lämna en kommentar