★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Kristaller

Vit Onyx

Vit Onyx

Underbara vita onyx har ett mjölkigt utseende med skimrande och blank yta. Materialet på vit onyx skiljer sig från “vanlig” svart onyx. Onyx i vanliga fall är en form av kalcedon, en kryptokristallin varietet av kvarts. De förekommer oftast i svart och mer sällan i svart med vita skikt och har namnet svart onyx. Där förekommer även sardonyx och bandad onyx/kalcedon som även kan innehålla mer eller mindre kvarts, fältspat och glimmer.

Denna form av sten, vit onyx, sägs däremot vara en form av onyx-marmor. En naturlig kalksten med kalcit samt vit - och transparent aragonitinneslutningar. De har en vacker mjölkvit färg och sägs bland annat hjälpa oss att bemästra våra tankar och uppmuntra till en inre känsla av lugn.

Egenskaper hos Vit Onyx
♡ Sägs fungera som ljusets ledstjärna som kan hela alla sår
♡ Lär inspirera till mer tålamod till oss själva och hjälpa oss finna klarhet och fokus
♡ Tros påminna oss om sunt förnuft och låta våra hjärtan vara öppna
♡ Kan ge glädje och framgång
♡ Sägs rena och rensa bort negativ energi, sorg och ångest

Användningsområde för Vit Onyx
Likt block av marmor som väntar på att formas, sägs vit onyx vara en sten av stark potential, som kan stödja vår egen självförbättring. De kan påminna oss om att sunt förnuft, gott omdöme och ett öppet hjärta kan ge oss all framgång och glädje i världen. De lär vara väl använda av healers runt om i världen och tros fungera som ljusets ledstjärna som kan leda dig från förtvivlan och hela alla sår. De sägs även ge oss tålamod till oss själva som kan hjälpa till att finna klarhet och fokus, och stötta oss att uppnå och hålla ett djupare meditationstillstånd.

Chakra: Rotchakra, Kronchakra och Tredje ögat

Stjärntecken: Stenbocken

Kristallelixir: Indirekt

Historiskt har vit onyx funnits i många kulturer runt om i världen. Först, som mycket annat, sägs de har dykt upp i antika Rom och Egypten. Tyvärr verkar dessa fina stenar inte alltid varit vördade. Under medeltiden hade vit onyx blivit en symbol för olycka. De ansågs dock hjälpa mot svart magi och ondska, men representerade alltså trots detta även olycka av olika slag. Lyckligtvis kan vi inte finna detta sammanhanget idag, utan snarare tvärtom att det är en vacker sten värd att vårda och som dessutom sägs ge en mängd positiva fördelar.

Vit onyx tros ha egenskaper som kan göra ens sinne upplyst och positivt. Vilket sägs rena negativa förnimmelser och energi samt rensa sorg och ångest. Stenarna lär även ha en fast energi som kan öka bärarens uthållighet.

Ladda & rena Vit Onyx ☾
Du kan ladda denna magiska sten i fullmånens ljus, på ett ametistkluster och på en selenitplatta.
Du kan rena vit onyx med hjälp av rökelse, ljud och med renande intentioner.

*Eftersom stenarna är en naturprodukt varierar de i både utseende, färgnyans, form och storlek, de angivna måtten är därför ungefärliga och kan variera ca ± 0,5 cm.

Lämna en kommentar