★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Kristaller

Mugglestone

Mugglestone

Information om Mugglestone ♡
Mugglestone, även kallad tigerjärn eller tigerjaspis, är en sten i kombination av röd jaspis, hematit och tigeröga. Om man försöker urskilja stenarna från dessa olika namn kan ibland mugglestone nämnas för de stenar som har en större andel röd jaspis, men där innehållet i alla tre stenarna och dess skilda namn alltså i övrigt är densamma. Namnet mugglestone, som kanske i övrigt gör vissa Harry Potter-fans lite extra intresserade, tros komma ifrån “mucklestone” som i sin tur kommer ifrån en plats vid samma namn, som är en liten by i England och verkar tyvärr inte ha någon mystisk koppling till Harry Potter. Men visst, ändå lite extra härligt namn?

Namnen i övrigt syftar nog främst till just tigeröga och hematit som båda innehåller järn. Stenen sägs bland annat ge balans mellan jord och eld element, uthållighet, mod och uppmuntra till kreativitet.

Egenskaper hos Mugglestone
♡ Sägs ha en jordande och balanserade inverkan
♡ Kan få dig centrerad
♡ Tros skydda mot fara och hjälpa dig att övervinna hinder
♡ Lär främja hälsa och stabilitet och användbar vid healing riktad till sig själv
♡ Sägs ge styrka, energi, fokuserad vilja och mental klarhet

Användningsområde för Mugglestone
Att omfamna mugglestone med händerna eller bära den med dig lär få dig som bärare att bli jordad, balanserad och centrerad. Stenarna sägs förstärka kreativa uttryck och ge dig styrka att skapa din verklighet och öka din självsäkerhet. Omfamna vid behov av stöd att samla dina tankar, känna dig trygg och låt dig själv få komma till uttryck till det du kan bära på.

Chakra: Bas, Navel & Solarplexus

Affirmation: “Jag kan utan ansträngning kontrollera mina känslomässiga impulser”.

Stjärntecken: Vädur, Tvilling, Lejon, Skorpion & Oxe

Kristallelixir: Indirekt

Mugglestone lär vara en fin och bra sten om du känner dig känslomässigt utmattad eller mentalt och fysiskt utbränd. Detta då de sägs jorda alla energier i bärarens kropp och få dig att upprätthålla en djup kontakt med ditt medvetna jag, samtidigt som de kan lindra dessa påfrestande virvlande energier som kan finnas när man inte mår bra.

Stenarna sägs resonera i de nedre chakrana och främja kraft och healing till din kropp. Det lär vara en särskilt användbar sten för de som är sensitiva för intryck och energier.

Ladda & rena Mugglestone ☾
Du kan ladda denna magiska sten i fullmånens ljus, på ett ametistkluster och på en selenitplatta.
Du kan rena mugglestone med hjälp av rökelse, ljud och med renande intentioner. Vi rekommenderar dig att inte rena mugglestone i vatten, på grund av dess järninnehåll.

Lämna en kommentar