★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

Skapa ditt eget altare

Skapa ditt eget altare

Så kan du bygga ditt eget altare 

Ett altare fungerar som ett visuellt fokus för dina spirituella avsikter, affirmationer, böner och energi. Det fungerar också som ett ställe att gå in i tystnad, stilla ditt sinne och jorda din energi. Altaret är helt enkelt ett utrymme som man kan gå till dagligen för att ladda med positivitet, få inspiration och stärka kontakten med sig själv.

Vad är ett altare till för? 
Altaren är heliga utrymmen. Ett altare är till för att hjälpa dig att skapa en plats där du kan gå inåt. Den kan vara en del av din spirituella utveckling och övning men också en plats där du kan utföra dina meditationer, reflektioner och manifesteringsritualer. Altaret är till för att påminna dig om det som är viktigt. När du ställer dig framför ditt altare eller utövar dina ritualer där så riktar du all din energi åt detta. Sinnets kraft är otroligt stark, och att utföra ritualer, böner, meditation eller liknande framför ett altare kan vara ett kraftfullt sätt att manifestera dessa avsikter. 

Var ska altaret placeras?
Ett altare kan vara varsomhelst! Ett altare kan vara precis där du är, just nu. Det kan vara portabelt, i hotellrummet, i bilen, på en bricka, en hylla, på golvet, på en byrålåda eller på en privat plats i ditt hem. Det enda som bör tas i åtanke är att försöka skapa en plats som känns helig, lugn, trygg eller speciell. Vare sig du ska ha altaret på platsen under en längre tid eller bara under kortare stund.

Hur ska ett altare vara uppbyggt?
Ett altare kan vara stort och uppbyggt under längre tid, med många element och saker uttänkta i minsta detalj. Det kan också vara litet och kortvarigt, beståendes av ett fotografi omgivet av fyra stenar som följer med dig oavsett plats och rum. Det viktiga är att altaret och dess saker som du väljer att ha med har en betydelse för dig och får dig att skapa en kontakt inåt. Men det finns några steg som du kan följa för att bygga ditt eget altare, din heliga plats just för dig. 

1. Välj en plats

Välj ut en plats där du vill ha ditt altare. Om du vill ha altaret stående under en längre tid kan det vara bra att välja ut en plats i ditt hem där det kan förbli orört och ostört från andra. De saker du placerar på altaret är heliga för dig och är den plats där du fokuserar hela din energi. Du kan välja att bygga ditt altare på golvet, på en hylla, en byrå, eller varför inte på fönsterbrädan. Det finns inga begränsningar, använd din fantasi! Du kan också bygga ett altare för stunden, kanske ett framför yogamattan, i bilen eller på hotellrummet om du är på resande fot. 

2. Ta fram de saker du vill ha på altaret

Välj ut det du vill ha framme på ditt altare. De saker du vill ha med bör representera något för dig. Det kan vara fotografier på nära och kära, andliga lärare eller bilder på vackra platser som får dig att känna. Spirituella verktyg som rökelser, kristaller, orakelkort och klangskålar kan också vara sådant som får dig att connecta inåt. Du kan också välja att ha framme en sak som representerar var och ett av de fyra elementen (mer om det längre ner i denna artikel). Kom ihåg att det inte spelar någon roll hur mycket eller hur lite du har på ditt altare. Det viktiga är att det har en betydelse för dig. 

3. Rena ditt space

När du står framför ditt altare och ska påbörja det du vill göra, vare sig det är en stund av meditation, journaling eller bön så kan det vara bra med att börja med en rening. Att rena energin är ett sätt att ”nollställa” den så att du kan släppa taget om det du inte behöver bära med dig in och så att energin runt omkring känns harmonisk. Rena altaret, dig själv och utrymmet omkring genom att svepa röken från rökelse över platsen. Tycker du inte om rök kan du självklart rena genom att visualisera, be en bön, klappa med händerna eller spela på klangskålar, klockor eller annan musik. Det viktiga är att intentionen är rening av utrymmet. 

4. Sätt din intention 

Sätt intentionen för stunden. Vad är det du vill när du ställer dig framför ditt altare? Kanske minnas någon du håller kär, hitta ett lugn, skriva av dig, släppa taget eller grunda dig. Ta en liten stund till att fokusera all din energi, din intention på det som finns framför dig. Vid altaret hänger du dig fullt åt att skapa en helig plats och stund bara för dig. 

 

”Att skapa ditt eget altare är lika viktigt som det är enkelt. Det kan göras enkelt framför yogamattan, i hotellrummet som i ditt eget sovrum. Det är en plats där du kan blicka inåt.” - Kristallakademin 

 

För dig som vill gå djupare med ditt altare - de 4 elementen

Detta kan vara lite överkurs, men för dig som kanske vill utveckla eller gå djupare med ditt altare kan med fördel få in de fyra elementen. I många heliga ceremonier världen över brukar elementen bjudas in som ett sätt att få en djupare kontakt till naturen.

Till de fyra elementen räknas: eld, jord, luft och vatten

Eld: eldenergin står för kreativ energi, manifestation, inspiration och vilja. Den ger uttryck åt den väg som finns mellan vår fysiska värld och andevärlden. Det är ett kraftfullt element som kan vara till hjälp vid manifesteringsritualer.

Dessa saker kan representera eldelementet: ljus, tändsticka eller elektrisk tändare.

Jord: jordenergin står för den feminina kraften och ger uttryck åt naturens element på ditt altare. Detta element påminner oss också om vikten av att vara jordad och närvarande. 

Dessa saker kan representera jordelementet: kristaller, stenar, växter, blommor. 

Luft: luftenergin står för visdom och sinnets kraft och ger uttryck åt mod. Luftelementet hjälper dig att fokusera din energi dit du vill. 

Dessa saker kan representera luftelementet: rökelsesticks eller smudges som salvia, cederträ, enbär, palo santo, lavender, sweetgrass med flera. 

Vatten: vattenenergin står för kraft och flöde. Det ger uttryck åt våra känslor, intuition, läkning och reflektion. Människan själv består till stor del av vatten och detta element hjälper oss att hitta en djupare kontakt inåt.

Dessa saker kan representera vattenelementet: skål med vatten, månvatten, kristallvatten och snäckskal. 

Fler exempel på saker du kan ha på altaret:

 • Ljus, stearin eller batteri
 • Skål med vatten
 • Kristaller eller stenar 
 • Färska blommor, örter eller växter 
 • Spirituella eller inspirerande böcker
 • Anteckningsblock och penna
 • Fotografier (familj, släkt, inspiration, drömbilder) 
 • Statyer (gudinnor, gudar, spirit animals m.m) 
 • Affirmationer & citat (dikter, böner, mantran etc.)
 • Musikinstrument (stämgaffel, klangskål, klockor etc.)
 • En vacker duk eller tygbit 

Sammanfattningsvis - så här kan du bygga ditt altare, steg för steg: 

 1. Hitta en plats som kan förbli ostörd eller orörd av andra (exempelvis ett hörn i ett rum, en hylla, en byrå eller på fönsterbrädet). 
 2. Välj ut de saker du vill ha med på ditt altare som har en personlig betydelse för dig eller som får dig att connecta inåt.
 3. Rena altaret/uttrymmet med rökelse, ljudvibration, visualisering eller healing
 4. Sätt en intention (vad vill du just nu, manifestera, meditera eller hitta en stund av lugn?)

 

Lycka till! 

jan. 12, 2023

Tack,
Jag hade hört att man inte gärna ska ha altaret i sovrummet. Men det är min privata sfär, mitt egna utrymme och det kändes rätt. 🌼

Helena

Lämna en kommentar