★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

Ritualer och idéer för vintersolståndet

Ritualer och idéer för vintersolståndet

Vintersolståndet är den tid på året när solen står som lägst på himlen, med andra ord - årets kortaste dag sett till antal ljustimmar. Ur en spirituell synvinkel handlar dagen om död och återfödelse. En tid då vi släpper taget om det som varit för att göra plats för det som skall komma. Vintersolståndet inträffar den 21-22 december på norra halvklotet. 

Lite mystik kring dagen
I många spirituella läror anses vintersolståndet som mycket betydelsefullt. I häxiga traditioner kallas dagen för ”Midvinter” och man firar Yule, solens återkomst. Efter sommarsolståndet blir dagarna kortare men efter vintersolståndet börjar vi återigen välkomna fler ljustimmar. Vi välkomnar solen och moder jord som sakta börjar vakna till liv igen.

Vintersolståndets energi
I ungefär tre dagar från och med vintersolståndet kan vi känna av dess kraftfulla energi. Ritualer kan därför utföras någon dag efter, även om energin är som starkast på självaste dagen för solståndet.

Vad kan vi göra vid Vintersolståndet?
Vintersolståndet påminner oss om att fira livets återfödelse. Det är en utmärkt tid för att släppa taget om allt som inte överensstämmer med vårt högsta syfte. En enkel ritual eller handling utförd med en klar intention i ditt hjärta räcker, det behöver inte vara svårare än så. Men, för dig som gärna vill utföra en ritual så delar vi våra tips på olika ritualer du kan göra vid dagen för Vintersolståndet och tre dagar efter. 

Förslag på ritualer för vintersolståndet:

Materiell utrensning:
Vad kan du släppa taget om, i fysisk väg? Det kan vara en garderobrensning, en storstädning i hemmet eller en inventering av prylar och annat som du samlat på dig.

Emotionell utrensning:
Vad kan du släppa taget om som tynger dig emotionellt? Det kan vara att reflektera över din inre dialog, vilka ord du använder om dig själv, och hur du kan släppa de som inte tjänar dig. Det kan vara att släppa taget om livsvanor, beteenden och relationer.

Badritual:
Vad är inte mer utrensande än vatten? Lägg dig i ett bad eller skapa ett fotbad med salt, örter, blommor och kristaller som stöttar de egenskaper du vill ha mer av. Kika gärna på våra ritualsalt I AM som passar utmärkt till detta och framtida ritualer som du kan utföra. 

Eldritual:
Bjud in solen med hjälp av elden och använd den för att bränna gamla programmeringar och tankar. Det är ju självklart inte alla som har tillgång till en brasa, så att tända ett ljus går lika bra. (Kika på våra ritualljus här). Sätt dig framför brasan eller ljuset och sänd allt det du önskar släppa taget om, in till elden. Du kan också skriva ner det på en lapp som du sedan bränner upp.

Ljusmeditation:
Kalla in solen till ditt liv genom att meditera i mörkret och sedan tända en cirkel med ljus runt dig. I mörkret begraver du det du vill släppa taget om och med hjälp av lyset belyser du det som du vill kalla in mer av.

Shakingmeditation:
Kort förklarat och enkelt utfört - du låter kroppen helt enkelt skaka. Du kan skaka på dina armar, ben, hoppa lite lätt, skaka huvudet och shakea loss! När vi skakar frigör vi stagnerad energi och öppnar upp flödet. Ett superenkelt sätt att släppa taget!

Journaling:
Skriv ner och reflektera över året som gått. Vad har du fått för insikter? Hur har du utvecklats? Vad vill du lämna? Ta en penna och en anteckningsbok och skriv ner allting du kommer på. Försök att inte fastna i tankar, utan skriv bara allt som kommer till dig.

Kristallritual:
Ta hjälp av kristaller som hjälper dig att släppa negativa tankemönster, minnen och händelser som håller dig tillbaka. Meditera med någon av följande kristaller i handen: Svart Turmalin, Ametist, Förstenat trä, Rökkvarts, Apachetår och Aragonit

Fint att känna till:
Efter att du har släppt taget om något, så finns det ofta lite mer plats till att bjuda in något nytt. Vad vill du ha mer av i ditt liv?

När du har släppt taget om det du vill kan du skriva ner ett par saker som du önskar bjuda in mer av i ditt liv. Du kan sedan lägga lappen tillsammans med en kristalll (om du vill) i en liten påse som du placerar på en helig plats, för dig.

"Let go, to let come"


/Vintersolhälsningar från Kristallakademin 

Lämna en kommentar