★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

En introduktion till häxor, häxkonst & magick

En introduktion till häxor, häxkonst & magick

Kanske har du en föreställning av den “typiska” häxan? En äldre kvinna, grått hår, krokig näsa, svart hatt och kvast? Låt oss förstöra denna illusion och skapa en ny - en häxa kan se ut som och vara vem som helst! Det kan vara din granne, en IT-tekniker, busschauffören, sjuksköterskan, en kristallhealer, ja du förstår nog. Låt oss komma överens om en sak, en häxa kan vara i princip vem som helst oberoende av kön, ålder, utseende eller yrke. 

I den här artikeln kommer vi förklara lite mer om häxor, häxkonst och & magick. Kort sammanfattat går vi djupare in i att utforska: 

Häxa: någon som använder sin makt tillsammans med universums naturlagar för att forma verkligheten i enlighet med hans/hennes syften.

Häxkonst: att öva på att manipulera energi på olika sätt för att skapa ett önskat resultat.

Magick: den förändring som sker när en häxa böjer eller formar energi med hjälp av olika tekniker. "K" i slutet av ordet skiljer det från magiska trick och scenmagi. 

 

Vi vill också klargöra att det inte bara är “ett rätt sätt”. Det finns många olika häxtraditioner, häxor, magi och metoder inom häxkonsten. När du börjar dyka djupare inom detta område kommer du hitta ditt eget sätt och även upptäcka vilken riktning som passar dig bäst. 


Då kommer vi vidare till frågan - vad är en häxa? 

Att vara en häxa är ett kall, ett inre vetande om vår koppling till naturen och hela universum. Den traditionella synen på häxor förr i tiden var en person som besatt övernaturliga krafter. Vi vet idag att så inte alltid är fallet. Många som kallar sig själva för häxor har ett kall till det som vetenskapen ännu inte satt ord på - healing, spells, trolldom, tarot, spådom och mediala förmågor. Att vara häxa är ytterst personligt och svårdefinierat men vi kan komma fram till ett par aspekter som är viktiga för många häxor: 

★ Att visa respekt för naturen & dess cykler
★ Jämställdhet för alla människor
★ Öppensinnighet & fördsomfria synsätt
★ Självkraft & förmågan att skapa sin egen livsväg
★ Att ta ansvar för sina handlingar
★ Att inte göra skada

...att vara häxa innebär också ett sätt att ta vara på sina inre magiska förmågor, att leva i harmoni med universum och att också ha makten att hjälpa andra på vägen. 

Finns det goda och elaka häxor?
Vi skulle säga såhär - precis som det finns goda och mindre goda människor i världen, finns det även goda och mindre goda häxor. Häxor är människor! 

Vad är häxkonst och magick?

Häxkonst är en metod, en färdighet, ett sätt att arbeta med energi för att producera ett resultat medan magick är själva förändringen som sker när häxan manipulerat energin. På många sätt går dessa hand i hand. Däremot vill vi styrka att häxkonst inte endast är ett system eller en väg som beskriver regler och ritualer utan ett stort system som ständigt utvecklas och förändras beroende på vilken typ av tradition man följer eller vilken häxa man definierar sig som. 


En definition av den kända magikern Aleister Crowley är att:


"Varje avsiktlig handling är en magisk handling."

 

Magick (med K i slutet) innefattar olika metoder och verktyg som används för att förändra energi på något sätt. K:et i slutet kom till för att urskilja denna magi från scenmagi utförd av talangfulla magiker. Magick kan vara magiska trollformler. Det kan vara ett verktyg för att undvika vissa händelser men också kalla till sig mer av det man önskar. Det finns många verktyg man kan använda sig av, som örter, ljus, stenar, salt och annat. Men, det går lika bra utan! Det viktigaste magiska verktyget är vårt sinne. Sinnet finns i oss alla, och det är detta - vår vilja - som utgör häxans starkaste magi. När vi skapar en vision i vårt sinne och sedan matar det med viljestyrka, då skapar vi magi. Verktygen kan vara hjälpmedel som får oss att hålla fokus på det vi vill. Vårt sinne är en energi som är otroligt kraftfull när vi använder den med viljestyrka och fokus. 


Energi & hur du kan känna den: 

Från ett vetenskapligt perspektiv är allt energi. Vi är, och omges av energi. Den genomsyrar allt som är och finns. Denna energi är enkelt förklarat uppbyggd av atomer som vibrerar i olika frekvenser och det är denna vibration som vi kan lära oss att känna, höra och se. 

Övningar för att känna energi: 

★ Övning 1: Händernas energi

Blunda. Stryk handflatorna mot varandra en stund. Dra sedan sakta händerna isär, och sakta ihop men låt dem inte röra varandra igen. Var uppmärksam på sensationerna, kan du känna värme, kyla, vibration eller stickande känslor? Kanske får du upp en specifik känsla, tanke eller vision. 

★ Övning 2: Ett föremåls energi

Välj ett föremål, börja gärna med något från naturen som en kristall eller en planta. Rör händerna försiktigt några centimeter ovanför föremålet, utan att röra det. Var uppmärksam på sensationerna, kan du känna värme, kyla, vibration eller stickande känslor? Kanske får du upp en specifik känsla, tanke eller vision.

 Övning 3: Kroppens energifält 

För denna övning behöver du hjälp av någon. Sätt dig ner. Slut ögonen och be din vän att sakta röra sina händer mot toppen av ditt huvud, utan att röra dig. När du känner att händerna är nära ditt energifält, då säger du det högt. Ni kan göra övningen på varandra. Detta är en jättebra övning på att börja känna energi och bli medveten om sin egen aura. 


Olika häxkonstämnen att undersöka för vidare kunskap:

★ Historia om häxkonst
★ Olika typer av häxor (solitary, coven, green, gray, kitchen mm)
★ Månen & månens faser
★ De fyra elementen (eld, jord, vind och vatten)
★ Gudar, gudinnor & naturväsen
★ Runor, sigiller & symboler
★ Spells & potions (trollformler)
★ Örter & naturens magi
★ Healing
★ Spådom
★ Kristaller
★ Astrologi
★ Tarot

  Lycka till fellow witch! / Team Kristallakademin

  mars 28, 2024

  Hej!
  Finns denna sidan kvar?

  Adisa
  mars 14, 2024

  Hej 🖤

  Mamma Lina Theut
  mars 14, 2024

  Hej 🖤

  Mamma Lina Theut
  feb. 16, 2024

  Jesus namnen över alla namn har makten över alla demoner och häxkonst

  Jesus
  sep. 14, 2023

  Tack! 🖤

  Ebba
  apr. 02, 2023

  Tack ❤️

  Maria
  jan. 12, 2023

  Tack 🌼

  Helena
  aug. 19, 2022

  Tack!! ❤️

  Connie

  Lämna en kommentar