• Frakt från 39 kr, fri frakt över 600 kr

Kristall-Quiz - testa dina kristallkunskaper

|1/12, 2020

Kristall-Quiz - testa dina kristallkunskaper

Hur mycket kan du om kristaller och deras egenskaper?
Testa dina kunskaper med detta quiz (svaren hittar du längst ner) 

Fråga 1. Det är en av de mest användbara kristallerna som finns, en utmärkt allhelare och förstärkare av energi. Vilken är det? 

a) bergkristall
b) ametist
c) rosenkvarts 

Fråga 2. Denna kristall är för den som inte vågar tala inför andra människor. Den hjälper den självkritiska att förstå värdet i det den tillför till omgivningen. 

a) Krysokolla
b) Labradorit
c) Shattuckit  

Fråga 3. Ungefär hur många procent av jordens skorpa består av Kvarts?

a) ca 4%
b) ca 11%
c) ca 20%

Fråga 4. Vilken av kristallerna ingår inte i kvartsfamiljen?

a) citrin
b) ametist
c) obsidian

Fråga 5. Ametrin är en blandning av … 

a) ametist & aventurin
b) ametist & citrin
c) ametist & fluorit

Fråga 6. Kristallen skyddar, omvandlar negativ energi och jordar viss elektromagnetism. Vilken? 

a) hematit
b) granat
c) rökkvarts 

Fråga 7. Varför är inte färg särskilt användbart vid mineralidentifiering?

a) många mineraler har samma färg
b) ett mineral kan ha flera färger
c) båda svaren stämmer 

Fråga 8. Vilken kristall har man funnit på planeten Mars?

a) Opal
b) Smaragd
c) Diamant 

Fråga 9.  Ungefär hur många mineraler finns det upptäckt? 

a) 500
b) 1000
c) 4000

Fråga 10. Den här kristallen har hittats ute i rymden

a) ametist
b) diamant
c) bergkristall



Kristall-facit Rätta dina svar här: 

1. a)

2. a)

3. b)

4. c)

5. b)

6. c)

7. c)

8. a)

9. c)

10. b)


Kristallquiz av Kristallakademin