★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Ritualer

Skördemånens avtagande måne - 2 ritualer

Skördemånens avtagande måne - 2 ritualer

Man pratar oftast om fullmåne och nymåne men visste du att perioderna mellan dem är minst lika viktiga? 

Perioden mellan nymåne och fullmåne kallas växande måne och perioden mellan fullmåne till nymåne kallas avtagande måne. båda dessa perioder pågår ungefär 2 veckor och tiden mitt emellan kallas första och sista kvarteret. 

Igår gick vi in i sista kvarteret i avtagande måne. 

Perioden under den avtagande månen är bästa tiden att göra sig av med något man inte vill ha kvar i sitt liv, ungefär som vill fullmånen men det du inte hann utföra vid fullmåne kan du fortsätta med i två veckors tid ändra fram till mörkermånen precis innan nymånen. 

Energin vänder sig inåt och gör det lättare för dig att att bearbeta dina känslor och allt du går igenom. Det är en bra tid att göra förändringar du aldrig vågat göra förut. 

Perioden är bra för att:

 • Byta jobb
 • Gå ner i vikt
 • Sluta röka, dricka etc.
 • Avsluta ett förhållande
 • Förändra en boendesituation
 • Minska skulder
 • Beskära sina växter

Det är också en bra period för ritualer och besvärjelser som handlar om svartsjuka och avund, bli av med fiender och illasinnade personer och dåliga vanor. 

Ritual för att välkomna hösten under Skördemånen

Denna ritual syftar till att skapa en djupare anslutning till höstens kommande energi och uppmuntra personlig reflektion och förändring. Den kan anpassas efter dina egna känslor och önskemål och utföras ensam eller tillsammans med nära och kära.

Du behöver:

 • En liten keramikskål eller skål av trä.
 • Ett rött eller orange ljus.
 • En bit papper och en penna.
 • En kopp varmt te eller glögg.
 • Ett mjukt filt eller en kudde att sitta på utomhus

Börja med att hitta en tyst plats utomhus där du kan sitta bekvämt. Placera skålen framför dig och ställ ljuset i mitten av den. Tänd ljuset.

Sitt tyst i några minuter och fokusera på lågorna från ljuset. Låt ditt sinne vara lugnt och närvarande. Tänk på höstens förändringar i naturen, de fallande löven och den svalare luften. Föreställ dig hur du själv omfamnar dessa förändringar och accepterar dem som en del av livets cykel.

Ta papper och penna och skriv ner några av dina personliga avsikter för den kommande hösten. Vad vill du uppnå? Vilka förändringar vill du se i ditt liv? Vad vill du släppa och lämna bakom dig? Lägg sedan papperet i skålen.

Ta en liten stund att reflektera över det du skrev på pappret i skålen med ljuset som lyser på det. Bränn sedan pappret i skålen med ljuset och se hur dina avsikter stiger med röken upp mot himlen.

När du har bränt ditt papper så sätt dig bekvämt igen med en kopp te, glögg eller annan varm dryck. Smaka på drycken och känn värmen fylla dig med energi och kärlek. Tänk på höstens alla smaker och dofter.

Avsluta ritualen genom att stanna upp och tacksamt reflektera över naturen och dess skönhet. Lämna din skål med ljuset brinnande en stund som en gåva till naturen innan du blåser ut ljuset.

Ritual för Kreativitet och Uppmuntran

Denna ritual syftar till att öppna upp för din inre kreativitet, låta den blomstra och uppmuntra personlig utveckling. 

Du behöver:

 • Ett tomt papper.
 • Färgpennor, målarfärger eller andra konstnärspennor.
 • En levande växt, som en blomma eller en liten krukväxt.
 • Ett mjukt underlag att sitta på utomhus, som en filt eller en kudde.

Hitta en tyst och inspirerande plats utomhus (om vädret tillåter) där du kan vara bekväm. Placera din växt bredvid dig och ha ditt konstmaterial redo.

Sitt tyst i några minuter och fokusera på din andning. Slappna av och var närvarande i stunden. Föreställ dig att du är öppen för att ta emot nya idéer och kreativa inspirationer från nymånen och universum.

Börja rita eller måla på papperet. Låt din hand röra sig fritt och spontant. Du behöver inte ha något specifikt mål med ditt konstverk; tanken är att släppa loss din kreativitet och uttrycka dig själv fritt.

Ta en stund att titta på din växt. Fundera över dess livscykel och hur den växer och utvecklas. Tänk på hur även du som individ är i ständig utveckling och tillväxt. Uttryck din tacksamhet till växten för dess närvaro och inspiration.

Skriv ner några av dina tankar och känslor som uppstod under ritualen. Reflektera över den kreativa processen och de positiva energierna du känner.

Avsluta ritualen genom att tacka månen, din växt och universum för den kreativitet och inspiration du har mottagit. Lägg sedan papperet nära din växt som en symbol för att odla och vårda din kreativa själ.

Happy Waning Moon 🌙

Recommended products

Lämna en kommentar