★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Häxapoteket

Salvia

Salvia (Salvia officinalis, kryddsalvia/trädgårdssalvia)

Salvia har och används idag som krydda men även inom magin. Förr ansågs salvia vara en naturlig medicin som kunde bota och lindra flera sjukdomar. Två av salvians unika och kanske finaste egenskaper, som även går långt tillbaka i tiden, lär vara dess renade verkan och medicinska egenskaper. Salvia ansågs rena hemmet i från sjukdomar och ovälkomna andar och varelser samt verka renande både fysiskt och psykiskt. Salvia sägs bland annat vara febernedsättande, hostdämpande, antiinflammatorisk och smärtlindrande. Inom Europeisk folkmedicin har örtte gjort på salvia och använts för att lindra och behandla halsbränna, halsont, heta vallningar, hyperhidrosis, sömnsvårigheter och demens.

Det som skiljer kryddsalvia från vit salvia är ofta att kryddsalvian används som smaksättare i recept (kan förtäras) och där du exempelvis kan använda kryddsalvia för skapa lite extra magi i din matlagning och göra ditt eget örtte (för medicinskt ändamål t.ex.) samt använda i olika spells. Vit salvia är ofta den salvia som används i rökelser som med hjälp av dess rök används för rening och skydd (används främst inom aromaterapi, sägs också kunna förtäras).

Magiskt används salvia för deras renande, skyddande och medicinska egenskaper, i olika ritualer och i magiska syften men även för önskningar, drömmar, healing och kärlek. 

nov. 08, 2022

Kan man rena med torkad kryddsalvia i brist på vit salvia?

Nazeli

Lämna en kommentar