• TRUMLADE STENAR ★ Köp 5 st få 5 % rabatt ★ Köp 10 st få 10% rabatt ★ Köp 15 st få 15 % rabatt
Fri frakt inom Sverige över 499 kr ★ Annars 49 kr

Ametist, base cut spets

  • 449 kr


Denna produkt är tyvärr slut i lager men klicka på "Bevaka" och fyll i din e-postadress så får du ett mejl så fort vi fyllt på. 

Dela

Naturliga spetsar av ametist med plan botten, sk. base-cut kristaller.

Höjden är mellan 7-8 cm på alla storlekar, det som skiljer är diametern som är ca 5-6 cm på de minsta till 7-8 cm på de största.


Primärt chakra: Tredje ögat

Sekundärt chakra: Krona

Stjärntecken ★: Väduren, Skorpionen, Vattumannen och Fiskarna.

Egenskaper: Beskydd, spiritualitet, healing och harmoni.

Affirmation: ”Jag är renad, upplyst och skyddad”.

Kristallnät: Sökare (Hexa-/Trigonal)

Kristallelixir: Direkt & Indirekt

 

Ametist sägs vara en mycket läkande och spirituell kristall med grundande och rogivande energier. Spetsar av ametist kan användas för healing av både kropp och själ. Ametist sägs skapa en harmonisk och rogivande atmosfär med beskyddande egenskaper. Dess skyddande egenskaper sägs stå emot illasinnade avsikter genom att omvandla denna form av energi till en positiv och kärleksfull energi. 

Att ha en ametistspets hemma kan ge lugnande energier, stärka ditt inre seende och skapa ett inre och yttre lugn. Ametist sägs även lindra missbruksproblematik och sömnsvårigheter, där den kan hjälpa dig identifiera roten av beteendet och hjälper dig se eventuella problem, där du sedan kan ta ansvar för dessa handlingar. Ametist kan lugna bekymmer och överaktivitet hos barn och vuxna ♡

Ametist kan med fördel placeras i sovrummet eller användas under meditation, då den sägs skapa en harmonisk och rogivande atmosfär. Spetsar av ametist passar utmärkt till att använda för skapa ditt eget altare och använda i kristallnät


Du kan ladda din ametistspets i fullmånens ljus eller också på en selenitplatta. Då ametist sägs kunna ladda upp andra kristaller i dess närhet, behöver du inte ladda din ametist speciellt ofta. Tänk på att vara lite extra försiktigt med din ametistspets, då den kan gå i sönder/brytas av en bit, om man råkar tappa den. Den ska helst inte renas eller laddas med salt och jord, då dess yta kan bilda repor. 

Du kan rena din ametist med hjälp av ljud, med rökelser, under och i rinnande vatten.


Läs mer om hur du laddar och renar kristaller och stenar via vår blogg: Fem sätt att rena och ladda kristaller

På bloggen kan du även läsa hur du skapar ditt eget kristallnät, kristallelixir och om stenar och kristaller kopplat till stjärntecken.

 

*Eftersom stenarna är en naturprodukt varierar de i både utseende, färgnyans, form och storlek, de angivna måtten är därför ungefärliga och kan variera ca. ± 1 cm.