★ HANDLA FÖR 300 KR OCH FÅ EN GRATIS MANIFESTERINGSGUIDE ★ KRISTALLKURS 15% RABATT ★ ★ Kristallakademin fyller 6 år! Handla för 300 kr och få en gratis Manifesteringsguide ★ kristallkurs 15% rabatt ★

Kristaller

Onyx

Onyx

Information om Onyx ♡

Onyx står för inre styrka, viljekraft, självförverkligande, självdisciplin och förnuft.

Svart onyx sägs hjälpa till att återfå kraft och styrka efter till exempel långvarig sjukdom eller krävande arbete. Den sägs ge styrka och kan hjälpa dig i svåra utmaningar. Onyx är även en av de stenar som sägs ha stora beskyddande egenskaper som kan absorbera och omvandla negativa energier till positiva, där den även sägs läka emotionella sorger och sår från tidigare liv. 

Onyx kan öka självförtroende och passion, sägs stimulera ärlighet och intuitiva förmågor där den kan assistera i sökandet efter en meningsfull existens och lockar till ny vänskap. Den sägs vara särskilt användbar för de som arbetar med att utveckla sina telekinetiska förmågor.

Den kan stötta dig att tro på dig själv, kan ge fysisk styrka och ökad uthållighet. Den sägs hjälpa till vid rädslor och andra bekymmer som håller dig tillbaka, såsom beroendeproblematik. Den sägs även främja och ge stöd i att kunna ta genomtänkta och bra beslut samt skapa en god självdisciplin.  

 

Använd gärna svart onyx under meditation, speciellt om du önskar att utveckla mediala förmågor eller vill finna en djupare mening i livet. Att bära med sig onyx i väskan eller i fickan, kan ge dig ny kraft, stimulera till disciplin, ärlighet och passion. Den kan även ge dig skydd mot negativ energi som kan finnas i din omgivning, då den sägs absorbera och omvandla denna energi till en finare och mer behaglig energi. Den kan verka grundande där den sägs balansera yin- och yang-energierna i kroppen, detta sägs i sin tur göra det lättare att få högre guidning och vägledning ♡

 

Onyx består av mineralet kalcedon, som består av en tät kryptokristallin, en krysopras, som är ett flertal mikrokristaller så fina och sammansatta att att de inte går att urskilja med blotta ögat. Kristallen har en unik struktur, som sägs vara nästan som små, små trådar. Svart onyx karaktäriseras av den otroligt djupa svarta ytan med dess inslag av svartvita band. 

 

Du kan ladda din onyx via fullmånens ljus, gräva ner den i sand eller jord och på ett ametistkluster eller också på en selenitplatta. 

Du kan rena din onyx med hjälp av ljud och rökelser. Onyx är en relativt hård kristall (Mohs hårdhet 6 - 7) och kan därför även renas i rinnande vatten. 

 

Mer information om att rena dina kristaller finns på vår blogg: Fem sätt att rena och ladda kristaller