★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Frukost laddad med kristallenergi

Frukost laddad med kristallenergi

Ibland önskar man att man kunde äta en hel skål med kristaller som denna när man känner sig dränerad och helt orkeslös, eller hur?

De senaste veckorna har jag (Gitte) varit otroligt trött och helt utan energi så i helgen gav jag mig själv en rejäl kristallhealing och en vibrerande frukostboost med kristallenergi och idag vaknade jag full av inspiration och kände mig levande och full av energi!

Kristallelixir är ett av de mest effektiva sätten att absorbera kristallergi eftersom kristallers energi färdas genom den kristallina strukturen i vatten och tas upp av kroppen som ju mest består av vadå? Just det – Av vatten!

Jag ska ge dig ett bra frukostrecept fyllt med vitaminer och laddad med med kristallenergi.

Chiapudding med mandelmjölk

En av mina favoritfrukostar är chiapudding med bär och hemlagad mandelmjölk med kristallenergi, så det är vad detta recept handlar om.

Just nu är det ju jordgubbssäsong men hittar du inte jordgubbar så kan du byta ut dem mot min andra favorit apelsin eller melon, blåbär, hallon, persikor etc. Jag har mycket bär i min trädgård och väljer vad som är moget efter säsong.

För två portioner behöver du:

  • 2 dl sötmandel
  • 2 + 1 liter jordgubbar
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 liter kristallvatten
  • Frön från 1 vaniljstång
  • ½ tesked rivet skal från en citron
  • Lönnsirap (valfritt)
  • 1 dl rengjord och renad gul / orange kalcit
  • 1 dl rengjord och renad ametist

Dag 1:

  • Blötlägg mandlarna i ca. 5 dl vatten, sätt i kylskåpet.
  • Koka upp 1 liter vatten och låt svalna.
  • Lägg kalcit- och ametistkristallerna i en ren glasbehållare med lock, häll över det koktta och avsvalnade vattnet. Sätt på locket och ställ in i kyl.
  • Skölj och skiva 2 liter jordgubbar i en skål, tillsätt vanilj, citronskal och ev. lönnsirap. Mixa med stavmixer till en flytande massa. Tillsätt chiafrön och blanda ordentligt. Låt stå 5 minuter och blanda igen för att lösa upp alla klumpar som bildats. Häll över i stora serveringsskålar och ställ i kylskåpet.

Dag 2:

  • Häll de blötlagda mandlarna i ett durkslag skölj av dem ordentligt. Häll mandlarna i en mixer tillsammans med hälften av kristallvattnet och mixa tills det blir krämigt och smidigt, tillsätt sedan resten av kristallvattnet (häll INTE i kristallerna!). Mixa en minut eller mer för att få ut det mesta av mandlarna.
  • Nu behöver du inte kristallerna längre så låt dem torka eller gör en ny sats kristallvatten för att dricka.
  • Sila mandelmjölken i en bunke genom en nötmjölkspåse eller en sil täckt med en tunn kökshandduk. Pressa sedan ur all vätska ur mandlarna och häll mjölken på flaska.
  • Du har nu en flaska mandelmjölk med kristallenergi. Mjölken håller ca. 2-3 dagar i kylskåpet.
  • Spara mandelpulpen, det är perfekt att ha i kakor eller burgare.

Servering:

Ta fram, skålarna med din jordgubbschiapudding. Skölj de sista jordgubbarna och skiva dem över chiapuddingarna. Häll över kyld kristalladdad mandelmjölk och njuuuuut!

Mer om Kristallvatten

Kristallvatten är kristallelixir i sin enklaste form, i videon nedan berättar jag mer!

 

 

Lämna en kommentar