Ärkeänglar och Kristaller!

Ärkeänglar har flera kopplingar till kristaller och dem kan du använda om du vill ha kontakt och vill förstärka kommunikationen mellan er, eller när du ber om hjälp. Det finns huvudkristaller som starkast förknippas med varje ärkeängel men det finns också andra som har speciella kopplingar som du kan använda beroende på vad det är du vill ha hjälp med.

Genom att använda en specifik kristall som har koppling till just den ängel du ber hjälpa dig så får du en starkare koppling till ängeln och genom att kunna hålla i en fysisk sten så hjälper du ditt undermedvetna att lättare acceptera och ta emot den information du får.

Jag går också kort igenom vilka områden de olika ärkeänglarna arbetar med. Du kan naturligtvis be vilken ärkeängel som helst om hjälp men om du till exempel känner dig vilsen och behöver hjälp med att hitta meningen med livet så är Ärkeängel Mikael en bra ängel att fråga eller om du skriver på en bok för barn och känner att du har fastnat så kan Ärkeängel Gabriel vara bra att be om hjälp.

I listan nedan har jag ställt en fråga som ger dig en liten indikation om vilken typ av hjälp kristallen kan ge dig, men gå på din magkänsla om den säger dig annat. Några av stenarna återkommer hos flera av änglarna men med lite olika innebörd. Använd dem i det syfte och med den ängel du behöver hjälp av just nu. Kom bara ihåg att änglarna bara ingriper om du ber dem göra det!

Ärkeängel Mikael

Han som är som Gud.

Beskyddens och vägledarens ängel. Mikael ger beskydd, hopp, klarhet och mod, självförtroende och man kan vända sig till honom när man är i fara och när man behöver vägledning i sitt livsändamål och klarhet i frågor.

Huvudkristall

Sugilite

Vad vill du ha hjälp med? Stärker kontakten med änglavarelser och i synnerhet Ärkeängel Mikael och hjälper till insiktsfull visdom och healing.

Övriga kristaller

Safir

Känner du dig förvirrad? Genom ÄÄ Mikael kan Safir hjälpa dig se de andliga sanningar du behöver för att få klarhet och bättre förståelse för verklighetens sanning.

Svart Onyx

Har du ett mål du vill nå men möter hinder? Genom ÄÄ Mikael hjälper Svart Onyx hjälper dig hålla fokus och att identifiera distraktioner så du kan släppa dem och komma vidare.

Klar Kvarts

Vad är det du missar? Klar kvarts ger klarhet och hjälper dig se den större bilden och helheten. Den hjälper dig hålla fokus.

Lapis Lazuli

Lyssnar du till in inre röst? Släpp stressen i ditt liv och alla hinder som orsakar din frustration och låt änglarna visa dig väg.

Bärnsten

Har du släppt det som inte längre tjänar dig? Bärnsten ger styrka och passion och ökar medial förmåga och hjälper dig släppa dina tvivel och din ångest.

Guldtopas (Imperial topas)

På vilket sätt är du tillräcklig? Guldtopas ger styrka och hindrar utmattning och uppgivenhet. Den främjar alla former för överflöd och kan användas vid astralresor.

Ärkeängel Rafael

Guds helare (Han som läker)

Den fysiska läkningens ängel. Rafael hjälper till helande av djur och människor, guidar healers, skyddar de som reser och hjälper dig komma närmare din själsfrände.

Huvudkristall

Smaragd

Vad/vem söker du? Rafael hjälper dig genom smaragden att hitta det eller den du söker. Be Rafael hjälpa dig genom kristallen.

Övriga kristaller

Moldavit

Är ditt hjärta öppet för kärlek och inre frid? Moldavit hjälper dig öppna ditt hjärta för andra och att se saker ur andra perspektiv och att känna platonisk kärlek.

Grön Kalcit

Omger du dig med rätt människor? Rafael och grön kalcit hjälper dig som kämpar med vänskaps- och kärleksförhållanden och att se saker ur andra perspektiv.

Malakit

Vilka mönster i ditt liv upprepar sig? Hjälper dig se de livsläxor du behöver lära dig för att knyta starkare band till din omgivning och att kunna släppa de som inte längre behövs.

Grön turmalin

Drar du till dig rätt personer? Genom Rafael hjälper grön turmalin dig avslöja dina sanna vänner och att se vilka du verkligen vill ha i ditt liv.

Citrin

Hur för jag in glädjen i mitt liv? Genom Citrin hjälper Rafael dig att visualisera det du önskar och att manifestera det i ditt liv.

Grön Aventurin

Vad behöver du bearbeta för att komma vidare? Grön aventurin hjälper dig se vad du behöver för att kunna komma förbi de hinder du har idag för att nå det du önskar. Rafael hjälper dig med det.

Gul Kalcit

Har du förlorat glädjen i ditt liv? Gul kalcit hjälper dig hitta tillbaka till glädjen och genom att be Rafael om hjälp kan du få tillbaka livsglädjen igen.

Ärkeängel Gabriel

Gud är min styrka

Kommunikationens och barnens ängel. Hjälper de som kommunicerar via skrift. Författare, lärare och de som arbetar med barn har stor hjälp av Gabriel. Gabriel hjälper också vid graviditeter och adoptioner.

Huvudkristall

Koppar

Omge dig med moderlig kärlek. Koppar är en ledare som länkar moder jords kärleksfulla energi till Gabriels moderliga omtanke. Be Gabriel hjälpa dig när det gäller barn.

Övriga kristaller

Dolomit

Har du något du vill förmedla? Hjälper inspirationen att flöda och att uttrycka det du vill förmedla.

Ammonit

Går du runt i cirklar? Hjälper dig finna de svar som finns i ditt inre och att släppa upprepade mönster.

Herkimerdiamant

Minns du dina drömmar? Drömmar kan bära med sig viktiga budskap som hjälper dig lösa ett problem