Kristaller som hjälper vid sorg

Sorgen har många ansikten. Man kan sörja en familjemedlem, ett husdjur, en vän eller känna sorg vid skadliga konflikter och trauman. Sorgen kan vara helt ny eller flera decennier gammal. Att hantera sorg är en evig process som tar tid, tålamod och kärlek.

Stenar är närapå eviga. De visar att ingenting försvinner, allting bara omvandlas till något nytt. Alla stenar kan vara till hjälp men svarta stenar överlag är bra  eftersom de skyddar vårt energifält, så här följer en lista på stenar som är jordande och snälla vid sorg ♥

Jet

Jet har använts i begravningssmycken ända sedan Drottning Victorias tid. Man kan förstå varför den blev så populär: den minskar såväl fysisk som psykisk smärta och nyblivna änkor bar den i halsband eller brosch över hjärtchakrat. Jet väger förvånansvärt lite och känns varm mot huden, vilket gör den bekväm att bära. Den skyddar även mot negativitet och oönskade energier.

Magnesit

Magnesit rensar bort rädsla och svalkar panikslagna känslor. Den innehåller magnesium, något som kroppens muskler behöver för att kunna slappna av. Magnesit är bra att ha under huvudkudden för en bättre nattsömn. Den är mild, lugn och sval.

Apachetår

Apachetår är jordens egna tårar, som om själva jorden deltar i vår sorg. Den påminner oss om att allt återgår till universums energi – har vi tur så möts vi snart igen. Apachetår håller oss jordade och hjälper oss att komma ihåg kroppens behov, såsom att äta ordentligt, gråta ut, dricka vatten och vila.